Brothers Jackson James Dubois, 22, of Fargo, and Delton Robledo Dubois, 20, of West Fargo, North Dakota, are charged with helping to orchestrate an armed robbery of a private poker game last month, holding six men at gunpoint.
デュボア兄弟、ポーカープレイヤーの強盗容疑で告発される
The two young men were each charged in Cass County District Court with robbery involving a firearm, dangerous weapon, or destructive device, a Class B felony. Both were arrested August 31 and remain on the Cass County Jail roster. According to police, three men wearing dark clothing and ski masks entered a building on Northern Pacific Avenue on August 28 during an invite-only poker game and held six men at gunpoint.
One victim told police that a gun was pressed against the back of his head. The group was ordered to the ground and robbed of their wallets, cellphones, and cash from the poker table, with the total loss estimated at $2,500.
しかし、当局が容疑者の足跡をつかむまで長くはかかりませんでした。捜査官は容疑者車両を特定しました:独特なクロームトリムを備えた黒いピックアップトラックです。トラックはデルトン・デュボアと関連付けられました。さらに、盗まれた2台の携帯電話がジャクソン・デュボアの元ガールフレンドに関連した住所の近くで回収されました。
インタビュー中に、デルトンはその夜ポーカーゲームにいたことを否定しましたが、誰かがどのように侵入できるかについて、詳細を説明することができたと、告発文書に記載されています。ジャクソンは、調査官に対して、彼は彼の恋人とのFaceTime通話で夜を過ごしたと述べました。
トラックの捜索により、スキーマスク、黒い衣服、手袋、空のゴミ袋、および銀行の預金領収書が発見されました。調査官はまた、デルトンのアパートの捜索中に金庫内に3つの弾薬マガジンを発見しました。
当局は元ディーラーが強盗に関連していると疑っている
目撃者は、ゲーム中の元カードディーラーが仕事中に酔っていたため解雇された後、彼が強盗に関与していた可能性があると調査官に報告しました。目撃者はまた、その男が以前にジャクソン・デュボアを含む他の人々をゲームに連れてきたと述べました。
携帯電話の位置情報データは、強盗の時間にジャクソンが事件現場の近くにいたことを報告しました。調査官は、強盗の数日前にジャクソンと元ディーラーの間の「お金を稼ぐ」ことについてのテキストメッセージを発見し、また強盗計画について議論していたと思われる追加のメッセージを発見しました。
調査官と会見した特定されていない3番目の男は、疑わしい強盗計画について知っていることを認めましたが、彼は「冷たい足」になり、建物に侵入しなかったと彼らに伝えました。しかし、彼はこの事件で告発されていません。