Yıldırım çarpması olasılığı aslında oldukça düşük – sadece bir milyonda birin altında. Başka bir deyişle, Powerball veya Mega Millions gibi bir jackpot kazanmak, gerçek bir yıldırımla çarpılmaktan çok daha zor bir başarıdır; New York'taki bir adam için bu durumu ilk elden öğrenmek tamamen şaşırtıcıydı.
Adam Yıldırım Çarptı – Kalkıp Kendine Piyango Bileti Aldı
Adam yıldırımla çarpıp yere düştü, ancak ciddi herhangi bir yaralanma olmadan kurtulmayı başardı ve bu garip olaydan kısa bir süre sonra kendine piyango bileti alma cesaretini gösterdi.
Geçen Perşembe günü, Thomas Fahmy Staten Island'daki bir diş hekimi randevusuna giderken yıldırım tarafından ayağına çarpıldı ve kapı zili kamerasının bu anı kaydetmesi sağlandı.
Olaylar hakkında yorum yapan Fahmy şöyle söyledi: "O gün ofisden diş hekimi randevusu için biraz erken çıktım ve hava sakinleşene, ağır yağmur olmayıncaya kadar bekledim. 'Gitme zamanı geldi' dedim ama o oldu."
Yere düştü ama hızlı bir şekilde kurtuldu ve kendini ayağa kaldırabildi. Hikayeyi anlatan Fahmy, birçok insanın kendisinin bilincini kaybedip kaybetmediğini merak ettiğini söyledi, ama o bilincini kaybetmedi.
Mega Millions Bileti Ödül Vermedi
Bununla birlikte, yıldırımla çarpılmak kolay bir şey değildir, ve Fahmy bu deneyimi canlı canlı hatırlamaktadır. Aynı anda meydana gelen bir duygu akışı vardır – karıncalanmadan uyuşmaya, ağrıya – tanımladığı gibi yanma hissi.
Komşusunun evinden yardım alabildi ve daha sonra hastaneye götürüldü. Doktorlar ona yanık veya başka ciddi yaralanmalar açısından temizlik verdi. Kendisine sadece sıvı içmeye devam etmesi tavsiye edildi ancak gözlem altında tutuldu.
Tabii ki, Fahmy bunu bir işaret olarak algıladı ve Mega Millions piyango bileti aldı ve eğer bileti kazanmış olsaydı gerçekten çok olağanüstü bir hikaye olurdu. Fahmy şimdi yıllık olarak yıldırımla çarpılan yaklaşık 400 kişiden biri durumundadır.